Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Recent news
Heren 1 Regionaal

Heren 1 Regionaal Vlaamse Hockey Liga

Logo Sport Vlaanderen
Dames 1 Regionaal

Dames 1 Regionaal Vlaamse Hockey Liga

Visual Vlaanderen is fair play

 

 

 

 

 .

banner auping

Start2Hockey

Vrijwilligersbegeleiding VHL start onder massale belangstelling

14/09/2017 - Op dinsdag 12 september organiseerde de VHL de eerste sessie in een reeks over vrijwilligersbegeleiding voor clubverantwoordelijken. Het begeleidingstraject van de VHL wil clubs in staat stellen beter om te gaan met de vele vrijwilligers.
Klik op lees meer.


Het begeleidingstraject rond vrijwilligersbeleid is een cruciaal onderdeel van de Club Manager Academy van de VHL. Vrijwilligers zijn een vitaal onderdeel van elke hockeyclub. Daarbij komt het er voor het clubbestuur op aan de clubwerking ook vanuit de bril van haar vele vrijwilligers te bekijken, om zo inzicht te verwerven in hoe ze haar vrijwilligers in een win-winbenadering optimaal kan inzetten. Zo biedt het begeleidingstraject via workshops talloze tools aan om vrijwilligers te motiveren, waarbij de theorie onmiddellijk wordt omgezet in praktische tips.

Dat de club het belang van vrijwilligers beseffen, blijkt uit het feit dat het huidige traject volledig volzet is. Maar liefst 12 clubs, zowel gevestigde clubs als meer recente VHL-leden en zelfs clubs in oprichting, zijn ingeschreven voor het negen maanden durende traject. Ze stuurden 20 deelnemers om op Braxgata de eerste workshop bij te wonen. De workshop onder leiding van Koen Vermeulen verschafte hen aan de hand van een quiz een aantal statistieken die het belang van vrijwilligers in een clubcontext schetsten. De theorie werd onmiddellijk omgezet in een reeks praktische tips die vrijwilligers binnen clubs kunnen gebruiken. De deelnemers waren laaiend enthousiast over het hoge praktijkgehalte van deze tips en kregen een eerste taak mee die ze in hun club moeten uitvoeren.

Bij het beëindigen van dit begeleidingstraject ontvangen de deelnemende clubs het label van vrijwilligersvriendelijke sportclub. Het is slechts een onderdeel van de Club Manager Academy van de VHL, samen met individuele workshops en een mini-congres. Clubs die de volledige begeleiding doorlopen, krijgen het Gouden, Zilveren of Bronzen Club Manager Academy label toegekend. Maar belangrijker is dat ze via deze opleidingen de clubwerking op een veel hoger niveau kunnen brengen en zo de club laten groeien en uitbreiden.

Clubs die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een dergelijk begeleidingstraject, kunnen contact opnemen met Cindy Vanduffel (cindy.vanduffel@hockey.be).

Los van het begeleidingstraject voor vrijwilligers organiseert de VHL op 25 september op Beerschot een workshop over doping en drugs- en alcoholmisbruik. De uitnodiging voor deze workshop volgt eerstdaags.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
Grensoverschrijdend gedrag poster

GetFit2Sport

Twitter

STFP

Hoofdsponsor 1
Hoofdsponsor 2
Search
Clubnieuws

Subsponsor1
Subsponsor2
OnliScores

BHBC

Contact us

Vlaamse Hockey Liga   /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 63 143-0858163-08    /    info@hockeyvl.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2012, website powered by ONLI   |   editors