Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Recent news
Heren 1 Regionaal

Heren 1 Regionaal Vlaamse Hockey Liga

Logo Sport Vlaanderen
Dames 1 Regionaal

Dames 1 Regionaal Vlaamse Hockey Liga

Visual Vlaanderen is fair play

 

 

 

 

 .

Start2Hockey

Get Fit 2 Sport Sportletselpreventie bij jonge hockeyers in Vlaanderen

12/01/2018 - Hockey is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt hockey ook soms tot sportletsels. Gelukkig kan de kans op het oplopen van sportletsels sterk verlaagd worden via sportletselpreventie. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om jonge sporters de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat deze steeds onlosmakelijk verbonden worden met sportparticipatie. Daarom ontwikkelde de Universiteit Gent in samenwerking met de VHL en in opdracht van de Vlaamse overheid een bijscholing voor Hockeytrainers. Ook zijn we zeer verheugd dat Pascal Kina voor 200% achter het project staat en heeft meegewerkt en dan voornamelijk aan het filmpje dat u op onze website kan terug vinden.  


In één of twee sessies wordt je opgeleid om op een wetenschappelijk onderbouwde manier sportletselpreventie aan bod te laten komen in jouw trainingen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de bestaande trainingen. Achtereenvolgens wordt het belang en nut van sportletselpreventie geschetst, worden de verschillende strategieën voor sportletselpreventie uitgelegd en komen meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren aan bod. Via actieve leermomenten wordt een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein. Interessant om te weten is dat deze oefenstof een aanvulling is op het “Hockey4Life” en dus bijgestoken kan worden in deze map als aanvulling.

 

Lesgever van dienst is niemand minder dan Jan Geerts. Jan is leraar Lichamelijke opvoeding in het onderwijs, en physical trainer van het BeGold U18 girls nationaal hockeyteam. Onlangs werd hij door UGent opgeleid als expert blessurepreventie voor de VHL.

 

Trainer, coach, jeugdschoolverantwoordelijke of clubbestuurder? Schrijf hier dus snel in voor deze zeer interessante sessie!

De opleiding gaat door op 3 verschillende locaties zodat de verplaatsing voor iedereen beperkt blijft en duurt 6u in totaal, verspreid over één of twee avonden. 

Temse:                     22 januari 2018: 17u – 23u

Braxgata:                 29 januari: 19u-22u
                                5 februari: 19u-22u

Leuven:           9 april: 19u-22
                      10 april: 19u-22u 

Deelnameprijs is 15 euro te storten op volgend rekeningnummer:  BE63 1430 8581 6308 met vermelding van uw naam + workshop “Get Fit 2Hockey”. Let op, uw inschrijving is pas definitief na betaling. Schrijfgerei en sportieve kledij zijn een must. 

Belangrijk om te weten is dat deze workshop meetelt voor het jeugdsportfonds, alsook als credit voor de opleidingen van de Vlaamse Trainersschool. 

“Op naar de volgende stap voor een professionele trainersomkadering!”


reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
Grensoverschrijdend gedrag poster

GetFit2Sport

Twitter

STFP

Hoofdsponsor 1
Hoofdsponsor 2
Search
Clubnieuws

Subsponsor1
Subsponsor2
OnliScores

BHBC

Contact us

Vlaamse Hockey Liga   /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 63 143-0858163-08    /    info@hockeyvl.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2012, website powered by ONLI   |   editors