Header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Recent news
Heren 1 Regionaal

Heren 1 Regionaal Vlaamse Hockey Liga

Logo Sport Vlaanderen
Dames 1 Regionaal

Dames 1 Regionaal Vlaamse Hockey Liga

Visual Vlaanderen is fair play

 

 

 

 

 .

Start2Hockey

De Vlaamse week tegen pesten! Jouw club doet toch ook mee?

5/02/2018 - Van 2 tot 9 februari  2018 is er opnieuw de Vlaamse week tegen pesten. Dit is een actie van het netwerk kies kleur tegen pesten’. We doen dit jaar als sportsector massaal mee met de STIP IT actie (een actie vanuit Ketnet voor kinderen en jongeren uit alle sectoren). STIP staat voor Samen Tegen Iemand Pesten. Om te tonen dat je daar achter staat plaats je vier stippen op je hand. Klik snel op 'lees meer' om er alles over te lezen.

De Vlaamse Hockey Liga kondigt met veel plezier het lidmaatschap van Hockeyclub Beringen aan!

25/01/2018 - Begin vorig jaar, zetten een groep enthousiastelingen hun schouders onder het hockeyproject in Beringen en het resultaat mag vandaag gezien worden.  Hockeyclub Beringen trad op 16 januari toe als 49e club van de VHL en is al de zesde Limburgse club die in de afgelopen jaren werd opgericht.   Een mooie manier voor Hockeyclub Beringen om het nieuwe jaar te beginnen!

 We heten hen van harte welkom in onze fantastische hockeyfamilie en wensen hen alvast veel succes!

Get Fit 2 Sport Sportletselpreventie bij jonge hockeyers in Vlaanderen

12/01/2018 - Hockey is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt hockey ook soms tot sportletsels. Gelukkig kan de kans op het oplopen van sportletsels sterk verlaagd worden via sportletselpreventie. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om jonge sporters de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat deze steeds onlosmakelijk verbonden worden met sportparticipatie. Daarom ontwikkelde de Universiteit Gent in samenwerking met de VHL en in opdracht van de Vlaamse overheid een bijscholing voor Hockeytrainers. Ook zijn we zeer verheugd dat Pascal Kina voor 200% achter het project staat en heeft meegewerkt en dan voornamelijk aan het filmpje dat u op onze website kan terug vinden.  

VTS Plus - Omgaan met G-sporters

12/01/2018 - Met de bijscholing ‘omgaan met G-sporters’ zet VTS Plus G-sport in de kijker! Je krijgt een eerste inleiding in sport voor mensen met een beperking. Je leert het G-sportlandschap met zijn verschillende actoren kennen en krijgt antwoorden op vragen als: ‘Hoe communiceer je met G-sporters?’, ‘Waar moet je op letten opdat je G-sporter in de sporthal geraakt?’,…
Aan de hand van concrete begeleidingstips, praktische oefeningen, videomateriaal en veel interactie leer je omgaan met sporters met een auditieve, fysieke, psychische, verstandelijke of visuele beperking.
Meer weten, download hier de promotiefolder.
Foto: PHDPH.com

Opleidingen Intiator Hockey 2018

12/01/2018 - In het voorjaar 2018 hebben we, in samenwerking met onze clubs, weer 2 nieuwe opleidingen Initiator Hockey gepland. Deze zullen doorgaan te Hoogstraten (HC Noorderkempen) en Grimbergen (Merode HC). Gezien het belang van een goede omkadering en begeleiding willen we zoveel mogelijk trainers opleiden. Daarnaast is het opleiden van trainers ook belangrijk voor de clubs gezien dit een instapvoorwaarde is voor deelname aan het jeugdsportproject 2019.

VHL werft aan: Sporttechnisch Manager (fulltime)

13/12/2017 - De Vlaamse Hockey Liga (VHL) vzw verenigt 48 hockeyclubs en telt reeds meer dan 22.000 leden.

In het kader van haar basisopdracht om de clubs te ondersteunen in hun jeugdwerking (in bijzonder) en de kwaliteit van hun trainers te verhogen, is de VHL op zoek naar een (full-time) Sporttechnisch Manager.

De volledige vacature vindt u hier.

Geïnteresseerd? Stuur uw kandidatuur (CV met motivatiebrief) graag vóór 7 januari 2018 aan: Vlaamse Hockey Liga, T.a.v. de Secretaris-Generaal, Charles Schallerlaan 52, 1160 Brussel, of via email aan christoph.vandessel[@]hockey.be.

NADO Vlaanderen publiceert gids voor fair-play in sport

11/12/2017 - NADO Vlaanderen heeft een gids gepubliceerd die ouders wil helpen om bij te dragen aan meer fair-play in de sport. De bijzonder praktische gids gaat in op verschillende thema's, zoals voedingssupplement en doping. U kan de gids hier downloaden. Fair-play en respect zijn kernwaarden van de hockeysport. In de sectie Ethiek en Anti-doping (onder Over VHL) vindt u meer informatie.

Een nieuw weekend, een nieuwe succesvolle examendag

14/11/2017 - Na de succesvolle start van het Club Umpire-examen begin november, slaagden verschillende Club Umpires van Hermes, Gantoise, Hasselt Stix en Leuven op 11 en 12 november in hun examen.

Klik op Lees meer.

VHL verwelkomt oprichting federaal meldpunt sportfraude
Eerste Club Umpires slagen in examen

6/11/2017 - De eerste Club Umpires hebben afgelopen vrijdag hun examen afgelegd. Twee scheidsrechters van Hermes Hockeyclub zijn geslaagd in hun examen.

Klik op Lees meer.

1 2 3 4 ... 38 39
Grensoverschrijdend gedrag poster

GetFit2Sport

Twitter

STFP

Hoofdsponsor 1
Hoofdsponsor 2
Search
Clubnieuws

Subsponsor1
Subsponsor2
OnliScores

BHBC

Contact us

Vlaamse Hockey Liga   /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 63 143-0858163-08    /    info@hockeyvl.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2012, website powered by ONLI   |   editors